Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z kurczaka z żółtym ryżem
Na patelni rozgrzać olej i układac kotleciki (zawinięciem do dołu-wtedy nie porozpadają się przy smażeniu). Usmażyć po parę minut z każdej strony, potem wyjąć na talerz.
Na patelnię wrzucić drobno posiekaną cebulkę, doprawić ją solą ziołową i pieprzem. Jak się zeszkli wsypać ryż. Smażyć parę minut, aż wsiąknie cały sos powstały wcześniej podczas smażenia kurczaka i wpać pół szklanki wody, jak ryż wypije wodę, dorzucić kurkumę, dokładnie wymieszać i dorzucić paprykę pokrojoną w paski. Chwilkę smażyć i dolać pół szkanki, wody, jak woda wsiąknie w ryż, dolać pół szklanki wody. Dodawać wodę, aż ryż będzie miękki (zależy ile na poczatku było sosu po smażeniu kurczaka). Na gotowy ryż kładziemy ruloniki z fetą. Przykrywamy patelnię i dusimy aż wszystko będzie ciepłe i przeniknie swoimi smakami.