Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z ciasta francuskiego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
żółty ser starty 1,5 szklanki
szynka wieprzowa wędzona (szwarcwaldzka) kilka plastrów
Bazylia suszona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
jajko 1 szt
ziarna sezamu do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Z ciasta francuskiego wyciąć foremką okrągłe lub kwadratowe kształty. Pozostałe ciasto zagnieść i ponownie wyciąć kształty.
Krok 1 - Ruloniki z ciasta francuskiego foto
2
Rozkłócić jajko i posmarować pędzelkiem ciasto.
Krok 2 - Ruloniki z ciasta francuskiego foto
3
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać każde ciastko lekko dociskając. Posypać ser papryką słodką i bazylią suszoną.
Krok 3 - Ruloniki z ciasta francuskiego foto
4
Szynkę szwarcwaldzką pociąć na mniejsze części i położyć kawałki szynki na każde ciastko.
Krok 4 - Ruloniki z ciasta francuskiego foto
5
Zlepić mocno ciastka, posmarować pędzelkiem z wierzchu rozkłóconym jajkiem i oprószyć ziarnami sezamu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 15 minut.
Krok 5 - Ruloniki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 12.05.2015 07:01
bardzo fajny
Ola1young 06.05.2015 17:28
fajna przekąska
Betina#45 06.05.2015 14:45
super ruloniki ! smaczne ;)
aginaa 06.05.2015 14:41
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak