Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki francuskie z marmoladą różaną i czarnym sezamem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
marmolada różana wg uznania
sezam czarny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki francuskie z marmoladą różaną i czarnym sezamem.

Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pociąć go radełkiem na prostokąty.

Wbić całe jajko do filiżanki, roztrzepać widelcem, a następnie posmarować pędzelkiem prostokąty ciasta francuskiego

Każdy prostokąt posmarować marmoladą, a potem zwinąć w rulonik.

Ruloniki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem.

Każdy rulonik obficie posypać czarnym sezamem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni C i piec przez 20 minut do zrumienienia.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.12.2015 09:25
fajne słodkości francuskie
2milutka 05.12.2015 20:57
pysznie wyglądają :)
joannaa24 05.12.2015 19:58
Świetne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak