Rukola z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    spora garść
  • ser feta

    ok 100 gram
  • truskawki świeże

    ok 10 dorodnych sztuk
  • oliwki czarne

    ok 10 sztuk
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    świeżo mielony
  • miód

    łyżka
  • oliwa

    ok 4 łyżki
  • szczypiorek

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę płuczemy i osuszamy. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy na 4 lub 2 części w zależności od wielkości.
Oliwki odsączmy i kroimy na plasterki. Ser feta kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą i układamy na talerze.
W oddzielnej miseczce mieszamy miód z oliwą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy naszą sałatkę. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy!
Jadwiga/Jaga85
Dla osób lubiących poznawać nowe smaki polecam ją w takiej wersji lub dodatkowo podaną z posiekanymi listkami mięty!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2015 01:05
zdrowa salatka.
jagoda5913 22.01.2015 18:20
Super sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat