Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z awokado i łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 1 garść
awokado 1/2 sztuki
łosoś wędzony plastry 100 gram
grapefruit 1/2 sztuki

sos

oliwa 20 ml
sok z cytryny 1 łyżka
ząbek czosnku 1 ząbek
Sól ziołowa jodowana Prymat szczytka

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z awokado i łososiem

Rukolę opłukać i osuszyć. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Dodać pokrojonego w kostkę łososia wędzonego na zimno. Grejpfruta obrać i każda cząstkę dokładnie obrać z białego albedo. Podzielić na mniejsze kawałki.
Przygotować sos. Do oliwy dodać sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku z odrobiną soli ziołowej. Gotowym sosem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 23.04.2016 16:20
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak