Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rugelach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

masło 250 g
twaróg 250 g
mąka 3 szklanki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 łyżki

Nadzienie

orzechy posiekane 2 szklanki
kakao 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżka
miód 2 łyżki
masło miękkie 2 łyżki
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rugelach

Masło roztopić. Najprościej ciasto zrobić w robocie z nożem. Najpierw włożyć twaróg i zmiksować na gładko, potem dodać resztę składników.Ręcznie też można, ale przedtem należy zmielić twaróg. Ciasto przed wałkowaniem schłodzić w lodówce. W tym czasie można przygotować nadzienie, mieszając dokładnie ze sobą wszystkie jego składniki. Jeżeli jest za luźne należy dosypać orzechów. Konsystencja powinna być "do smarowania". Schłodzone ciasto rozwałkować przez papier do pieczenia ( wtedy nie trzeba podsypywać mąką ), wykroić koło przykładając miskę - moja miała 16 cm średnicy i posmarować warstwą nadzienia. Podzielić na 12 trójkątów i zwijać małe rulony. Piec w nagrzanym piekarniku do lekkiego zrumienienia. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 24.09.2016 18:33
ile pysznych łakoci :)
norweska20 23.09.2016 22:30
smakowity pomysł
IKrakowianka 23.09.2016 20:45
super słodkości
kasia.s 23.09.2016 18:11
Pyszności :)
KORAL 23.09.2016 17:51
Świetne ciasteczka :)
Stenka 23.09.2016 17:47
smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak