Różyczki kalafiora w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora obieramy z liści płuczemy. I wkładamy do zimnej osolonej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy ostygnie dzielimy na różyczki. Do talerza wbijamy jajko dodajemy do niego odrobinę Vegety i roztrzepujemy. Różyczki kalafiora Obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelnie wlewamy łyżkę oleju i 1/4 kostki margaryny. Kalafior pieczemy ze wszystkich stron na rumiany kolor. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 22.12.2010 15:23
dobre
klaudusia198888 14.12.2010 10:41
uwielbiam:)
cukiereczek 12.12.2010 09:52
smaczne
agnieszka214 29.09.2010 08:58
smaczne mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat