Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraczki cwikłowe
2 sztuki -
ziemniaki
2 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
sok z cytryny
z połowy -
jabłko
1 sztuka -
około
-
mleko
1/3 szklanki -
śmietanka
1 łyżka do podania -
sól, pieprz
do smaku -
oliwa
około 3 łyżki -
bulion warzywny
ok 300 ml -
cebula czerwona
1 sztuka -
kapusta czerwona
0,5 główki
Przepis i sposób przygotowania Różowa zupa zakochanych lub po prostu Zupa z czerwonej kapusty i buraczków
Zupę podajemy polaną śmietaną i posypaną poszatkowaną surową kapustą.
Zdrowa, pyszna , różowa zupa, w sam raz na wspólną kolację lub obiad.
Komentarze (6)