Różowa sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    3 szt
  • buraczki marynowane

    1 słoiczek
  • cebula

    1-2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone dzień wcześniej płaty śledziowe pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na parę minut.
W tym czasie obrać, pokroić drobno i sparzyć cebulę, wystudzić.
W misce połączyć śledzie, cebulę i buraczki( mogą być krojone lub tarte, na zdjęcie w sałatce są tarte) , wymieszać sosem zrobionym z majonezu, śmietany i pieprzu. Odstawić do przegryzki, najlepsze są następnego dnia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 26.02.2011 20:24
to będzie moja ulubiona sałatka
ziutula 20.02.2011 13:22
smacznego....
owca441 19.02.2011 21:30
śliczna
krzyniu1984 19.02.2011 08:29
ładny kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat