Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rożki z bitą śmietaną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
3/4 szklanki
cukier
1/2 szklanki
mielone migdały
5 dkg
jajko
2 sztuki
białko
1 sztuka
masło do posmarowania blachy
wiśniówka
1 łyżka
aromat migdałowy
dżem truskawkowy
1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z bitą śmietaną

Jajka i białko utrzeć z cukrem i aromatem. Ucierając dodawać stopniowo mąkę i zmielone migdały.Na wysmarowaną masłem blachę nalać okrągłe placuszki wielkości dłoni. Piec w średniej temperaturze ok 5 minut kiedy zżółkną podważyć szybko nożem i zwinąć w kształt rogu. Potrzymać chwilkę aż stężeją. Upieczone rożki napełniać dżemem zmieszanym z wiśniówką i udekorować bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak