Rożki pysznie nadziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Farsz:

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżka
  • kukurydza

    1 puszka
  • sól

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Ciasto:

  • mąka

    1 kg
  • drożdże

    100 g
  • mleko

    2 szklanki
  • sól

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • olej

    4 łyżki
  • DODATKOWO:

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rożki pysznie nadziane foto
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy, pieczarki kroimy w kosteczkę i dorzucamy do cebulki.
Krok 2 - Rożki pysznie nadziane foto
Paprykę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do cebulki z pieczarkami. Przykrywamy i dusimy.
Krok 3 - Rożki pysznie nadziane foto
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy przyprawę kebab- gyros, majeranek , sól i pieprz do smaku.
Krok 4 - Rożki pysznie nadziane foto
Do garnka wrzucamy podsmażone warzywa i podsmażonego kurczaka. Mieszamy wszystko razem i dusimy około 5 min.
Krok 5 - Rożki pysznie nadziane foto
Kapustę pekińską szatkujemy drobno i dorzucamy do warzyw. Dusimy chwilę.
Krok 6 - Rożki pysznie nadziane foto
Farsz przekładamy do miski i dodajemy kukurydzę.
Krok 7 - Rożki pysznie nadziane foto
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 8 - Rożki pysznie nadziane foto
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 9 - Rożki pysznie nadziane foto
Mąkę wsypujemy do miski i wlewamy drożdże z cukrem i solą rozrobione w lekko podgrzanym mleku, oraz olej.
Krok 10 - Rożki pysznie nadziane foto
Zagniatamy ciasto, a następnie wałkujemy placki.
Krok 11 - Rożki pysznie nadziane foto
Z rozwałkowanego placka wycinamy kółka i nakładamy farsz.
Krok 12 - Rożki pysznie nadziane foto
Lepimy rożki i układamy je na blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 13 - Rożki pysznie nadziane foto
Bułeczki pieczemy w temp 190' około 10-15 min.
Krok 14 - Rożki pysznie nadziane foto
Gotowe bułeczki podajemy na ciepło lub zimno np. z sosem czosnkowym. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.04.2014 21:58
bardzo smaczne
Iwona32 08.03.2014 13:18
wspaniałosci mniam
AnielskaSlodycz 08.03.2014 13:13
uwielbiam takie mniam
Kejti 01.03.2014 21:10
Pysznie tu u Ciebie :-)
Patriszja 27.02.2014 07:29
Prawie czuć jak pachną... :))) ummm
misia53 26.02.2014 23:38
bardzo apetyczne i kuszące...
Mniam 26.02.2014 21:13
Wspaniałe! Ciekawe i bogate nadzienie.
teresa18 26.02.2014 21:06
apetyczne)))
Marta1986 26.02.2014 17:41
pyszności mniam
SmakowitaA 26.02.2014 17:40
Ale to musi byc pyszne:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat