Rożki orzechowe

Rożki orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • masło

    20 dag
  • żółtka

    3 sztuki
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • masa

  • orzechy

    20 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • białka

    4 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę,masło,żółtka i śmietanę wymieszać,zagnieść.Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3 godz.Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier puder i cukier waniliowy,razem ubijać 10 min,po czym wsypać pokruszone orzechy i delikatnie wymieszać.Kulki ciasta cienko rozwałkować,przekroić na 2 części.Na każdą nałożyć masę i zwinąć w rożki.Piec na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smile

14.06.2012 14:45
uwielbiam ;) =)

Małgorzata106

10.04.2012 19:54
pycha

kuklik

22.10.2011 17:21
mniamniusie

Seba

21.08.2011 11:28
smaczne

kate.500

04.08.2011 08:49
pycha

Mariusz10

09.04.2011 19:18
uwielbiam takie słodkości

Robert10

09.04.2011 13:07
poproszę jednego na wynos

Krystyna32

08.04.2011 08:31
extra

AgaS10

06.04.2011 12:45
fajne do kawki:)

Dorota59

06.04.2011 10:32
zapowiada się słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat