Rożki orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • masło

    20 dag
  • żółtka

    3 sztuki
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • masa

  • orzechy

    20 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • białka

    4 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę,masło,żółtka i śmietanę wymieszać,zagnieść.Uformować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3 godz.Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier puder i cukier waniliowy,razem ubijać 10 min,po czym wsypać pokruszone orzechy i delikatnie wymieszać.Kulki ciasta cienko rozwałkować,przekroić na 2 części.Na każdą nałożyć masę i zwinąć w rożki.Piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 14.06.2012 14:45
uwielbiam ;) =)
Małgorzata106 10.04.2012 19:54
pycha
kuklik 22.10.2011 17:21
mniamniusie
Seba 21.08.2011 11:28
smaczne
kate.500 04.08.2011 08:49
pycha
Mariusz10 09.04.2011 19:18
uwielbiam takie słodkości
Robert10 09.04.2011 13:07
poproszę jednego na wynos
Krystyna32 08.04.2011 08:31
extra
AgaS10 06.04.2011 12:45
fajne do kawki:)
Dorota59 06.04.2011 10:32
zapowiada się słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat