Rożki faszerowane pieczarkami

Rożki faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 plastrów
  • pieczarki

    1/2 kg
  • ser żółty

    20 dag
  • bułka tarta

    2 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry rozbijamy na bardzo cieniutko, posypujemy solą,pieprzem, papryką. Pieczarki kroimy i smażymy na łyżce masła, dodajemy stary ser. Na każdy plaster nakładamy porcję farszu i zwijamy w kształt trójkąta, maczamy w jajku a następnie bułce tartej, smażymy na gorącym oleju 20 min na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

22.01.2017 21:00
Apetyczna propozycja na smaczny obiad:)

halina17

22.01.2017 18:46
Dobre mięsko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat