Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki faszerowane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki faszerowane pieczarkami

Plastry rozbijamy na bardzo cieniutko, posypujemy solą,pieprzem, papryką. Pieczarki kroimy i smażymy na łyżce masła, dodajemy stary ser. Na każdy plaster nakładamy porcję farszu i zwijamy w kształt trójkąta, maczamy w jajku a następnie bułce tartej, smażymy na gorącym oleju 20 min na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.01.2017 21:00
Apetyczna propozycja na smaczny obiad:)
halina17 22.01.2017 18:46
Dobre mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak