Rożki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    5 dkg
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • margaryna

    1 szt
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z łyżeczką cukru. Dodać śmietanę, jajko. Wszystko razem wyrobić, chwilę poczekać i wałkować ciasto na grubość 0,5 cm. Wykrawać rogaliki, nakładać marmoladę i je zwijać. Piec w temperaturze 180 do 200 stopni C.Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 18.09.2011 09:16
wow

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat