Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rozgrzewający bulion drobiowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
2 litry
skrzydełka z kurczaka
2 szt
skrzydełka z kaczki
2 szt
marchew
4 szt
pietruszka
4 szt
seler
1/2 szt
cebula biała
1 szt
por (biała część)
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat
przyprawa kucharek
3 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający bulion drobiowy

Zagotuj 2 litry wody. Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę - wrzuć do wody. Skrzydełka umyj i włóż do garnka z wodą i warzywami.
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu ok 45 minut (jeżeli chcesz wykorzystać skrzydełko z kaczki to musi się ono gotować dłużej). Usuń mięso, warzywa i przyprawy - bulion gotowy.

Można też obrać mięso ze skrzydełek, dodać spowrotem do zupy, dodać warzywa i zmiksować wszystko razem. Powstanie nam w ten sposób zupa krem lub sos do innych potraw. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.12.2010 10:33
uwielbiam rosołki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak