Rozgrzewające serduszka do zupy cebulowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    120 g
  • papryczka chili

    1 szt
  • ketchup pikantny

    2 łyżka
  • ser żółty

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wykrawamy serduszka.

Układamy je na blasze do pieczenia.

Smarujemy ketchupem, posypujemy niewielką ilością sera i posiekanym chili.

Jeśli boimy się, że przekąska będzie za ostra możemy dodać pół na pół chili z czerwona papryką.

Serduszka pieczemy około 10-15 minut w 180 stopniach.
Wspaniale smakują podane z zupą serowo-cebulową.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 23.01.2013 08:51
fajne!
dwa pokoje z kuchnią 23.01.2013 07:56
palące! a jaka fajna mała deseczka :)
Konczi 23.01.2013 07:43
super
Beata61 23.01.2013 07:37
jak ładnie podane :)
Cukiereczek13 22.01.2013 23:56
wspaniały pomysł :)
Adamorek 22.01.2013 23:43
słodki pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat