Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewające klopsiki Zewy
Wszystko smażyć do zmiękniecia od czasu do czasu mieszając.
Dodać pastę curry i wszystko wymieszać.
Wyłączyć ogień i zakryć naczynie pokrywką.
Mięso zmielić razem z cebulą i czosnkiem na drobnym sitku.
Do mięsa wbić jajka, dodać wodę, bułkę tartą i przyprawy do smaku i wyrobić masę.
Rosół zagotować, z mięsa formować małe kulki i wrzucać na rosół.
Gotować kilka minut.
Ugotowane klopsiki wyłożyć łyżką cedzakową do podsmażonej papryki, wlać rosół i dodać koncentrat oraz resztę przypraw.
Całość gotować kilka minut i na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Zagotować i ewentualnie w miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Klopsiki podawać z makaronem lub ryżem.