Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
soczewica czerwona
1 szklanka -
cebula biała
1 sztuka -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1 łyżeczka -
Kurkuma mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Kmin rzymski mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
olej
2 łyżki -
szpinak świeży lub mrożony
3 garści -
imbir starty
2 łyżeczki -
Kmin rzymski mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
czosnek
1 ząbek
Sposób przygotowania
Soczewicę płuczę pod bieżącą wodą. Gotuję w osolonej wodzie (około 15 minut).
W rondlu rozgrzewam na oleju przyprawy i szklę cebulę wraz z czosnkiem. Dodaję ugotowaną soczewicę i szpinak, aby liście szybko się zblanszowały w gorącej soczewicy. Wykładam na talerze. Jemy gorące.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się