Rozgrzewająca czerwona soczewica ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szklanka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • Kurkuma mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • szpinak świeży lub mrożony

    3 garści
  • imbir starty

    2 łyżeczki
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę płuczę pod bieżącą wodą. Gotuję w osolonej wodzie (około 15 minut).

W rondlu rozgrzewam na oleju przyprawy i szklę cebulę wraz z czosnkiem. Dodaję ugotowaną soczewicę i szpinak, aby liście szybko się zblanszowały w gorącej soczewicy. Wykładam na talerze. Jemy gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 28.11.2017 00:24
pychotka! uwielbiam wszystko co z soczewicy:)
SzczyptaChili 27.11.2017 17:16
Nigdy takiego połączenia nie jadłam , ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat