ROZETKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • jaja

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę ,só,dodać mleko i cukier waniliowy,jaja.Dobrze wymieszać na gładką masę i zostawić, aby odpoczęło na 30 minut. Olej rozgrzać na szerokim rondlu do temperatury 190 stopni.Końcówkę wkręcić do uchwytu,zanurzyć na kilka minut w oleju, lekko otrząsnąć i delikatnie zanurzyć w cieście. Smażyć , aż ładnie się zarumienią.
Można podawać z bitą śmietaną i owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 27.05.2015 10:43
smak dzieciństwo
Betka 14.01.2013 12:29
ekstra;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat