Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże z ciasta francuskiego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dkg
cukier puder do posypania
foremki do mufinek 12-15 sztuk
jabłka 3-4 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Róże z ciasta francuskiego

ciasto francuskie rozwałkowujemy dość cienko i kroimy w paski 3x15 cm.

Jabłka kroimy na ćwiatki,wycinamy z nich gniazda nasienne i każdą ćwiartkę kroimy w plasterki ( powstają półksiężyce)

Pokrojone jabłka układamy jedno obok drugiego wzdłuż przygotowanych pasków ciasta.

Tak przygotowane paseczki zwijamy w rulonik ( nie za ciasno) i układamy w foremkach do mufinek.

Pieczemy w nagrzanym piecyku do 200°C przez około 20-25 min.

Upieczone i przestudzone róże posypujemy obficie cukrem pudrem.



P.S. Pokrojone jabłka możemy obgotować w mieszance wody,soku z cytryny i cukru aby jabłka były bardziej sprężyste.Ja jednak tego nie robiłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 10.01.2014 07:56
Super trik ;)
Romanowka 10.01.2014 07:56
Takie ciacha robią fajne wrażenie, postawione do kawki ze znajomymi :)
Konczi 10.01.2014 07:24
fajne różyczki
Magula 10.01.2014 07:15
super różyczki Ci wyszły
gosia561 09.01.2014 23:33
wspaniałe ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak