Róże cukrowe do tortu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka

    1 łyżeczka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • glukoza

    1 łyżka
  • cukier puder

    kilka łyżek
  • mąka ziemniaczana

    odrobina
  • barwniki spożywcze

    ewentualnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę i żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Wystudzić. Do naczynia wsypać glukozę i cukier puder, wlać trochę galaretki i zagniatać jak na makaron.
Z dobrze wyrobionego ciasta odrywać kawałki i cieniutko rozwałkowywać podsypując mąką ziemniaczaną. Kieliszkiem wykrawać krążki i zwijać ruloniki formując róże. Układać delikatnie na bibułce pozostawiając do zastygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 23.11.2010 23:29
Przyda się przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat