Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różane gruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
cukier brązowy 1/2 szklanki
syrop różany 1/4 szklanki
konfitura 4 różana

Przepis i sposób przygotowania na: Różane gruszki

Kroki postępowania

1
Obrać gruszki .
Krok 1 - Różane gruszki foto
2
Przekroić na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne .
Krok 2 - Różane gruszki foto
3
Zagotować 3 szklanki wody z cukrem i syropem. Włożyć połówki gruszek do syropu i gotować na małym gazie aż zmiękną ( czas zależy od gatunku gruszek ).
Wyjąć z syropu . Ostudzić . Na każdą połówkę położyć odrobinę konfitury różanej .Posypać brązowym cukrem .
Deser jest dość słodki . Mnie osobiście zestawienie smaku gruszki z zapachem i smakiem róży bardzo odpowiada .
Krok 3 - Różane gruszki foto
4
Syrop różany to doskonały aromatyzer . Wykorzystuję go do wielu dań w swojej kuchni .I to nie tylko tych na słodko .
Krok 4 - Różane gruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 30.11.2013 22:00
pyszny deser!
monikaT83 30.11.2013 21:59
ale pyszności:) aż mi różą pachnie:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak