Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z winogronem i orzechami .

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 opakowanie
winogrona czerwone 20 dag
oliwki zielone 12 szt
sos balsamiczny
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa
orzechy włoskie 10 dag
polędwiczka wędzona 15 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z winogronem i orzechami .

Sałatę myjemy i osuszamy. Rozkładamy na 4 talerze. Winogrono myjemy , osuszamy i kroimy na pół. Oliwki odcedzamy z zalewy. Orzechy włoskie lekko siekamy. Polędwiczkę wędzona kroimy w małą kostkę i posypujemy nią sałatkę. Dodajemy winogrono i całość posypujemy orzechami. Na środek dajemy kilka kulek oliwek. Wszystko solimy do smaku , doprawiamy pieprzem. Kropimy oliwa z oliwek i polewamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 23.02.2014 20:33
Lubię roszponkę z takimi dodatkami.Pyszna sałatka.
sylwia_sl 23.02.2014 09:39
podoba mi się ta sałata
Magula 23.02.2014 09:20
takiej sałatki jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak