Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rostbef w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowane plastry rostfebu
12(3dag kazdy)
rosół
350ml
pomidory
4
kukurydza
puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat
4łyzeczki
Sklep Prymat
ocet
1-2łyżki
natka pietruszki
1pęczek
korzeń chrzanu
1mały
Sklep Prymat
chleb razowy
4kromki
masło
łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef w galarecie

Żelatyne namoczyć w zimnej wodzie.Rosół podgrzac ,doprawić do smaku solą,pieprzem,octem .Rozpuścić w nim żelatynę,odstawić do lodówki na 45min.Pomidory oczyścić ,umyc,pokroić na ćwiartki .Plastry rostbefu zwinąć w ruloniki ,umieścić na 4talerzach .Obok ułożyć pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę.Natkę pietruszki opłukac ,osuszyć,listki oderwać łodyżek.Korzeń chrzanu obrac,dokładnie umyc,ostrym nożem strugać cienkie paseczki.Natką i chrzanem posypać potrawy.Każdą potrawe polać gęstniejacym rosołem i wstawić do lodówki na 4godz.Chleb posmarować masłem,podawać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak