Rosół ze świderkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 l
  • sól

    1 łyżeczka
  • kostki rosołowe

    2 kostki
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    pół szt
  • makaron świderki

    1 paczka
  • przyprawa do zup

    1 listek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bo garnka wlewamy wodę , do niego dajemy porcję rosołową , sól , kostki rosołowe, marchew pokrojoną na bardzo malutkie ćwiartki , z cebulą robimy to samo i malutki listek magi . Następnie gotujemy zupę , przyprawiamy do smaku , jak , to , ile woli Kucharkiem , uważać żeby nie przedobrzyć . Ugotowany wcześniej makaron dajemy na talerz i wlewamy do niego cieplutki nasz rosół . SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.01.2013 00:34
niedzielna pyszna zupka
babi17 16.01.2013 10:28
pycha
Seba 07.12.2012 09:53
fajny
Ela15 03.10.2012 20:03
pycha
SmacznaPyza 20.08.2012 12:25
kostki, kucharki.... a gdzie ten rosół?
ziutula 20.08.2012 09:41
czasem też jem rosołek z grubszym makaronem...
EWI 20.08.2012 09:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat