Rosół z wołowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    kg
  • włoszczyzna

    30 dkg
  • ziele angielskie

    5 dkg
  • pieprz

    5 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

  • natka pietruszki

  • woda

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do zimnej wody ,zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez 1 godzinę. Włoszczyznę pokroić i wrzucić do garnka ,cebulę zarumienić na blasze i dać do rosołu. Dalej gotować aż mięso będzie miękkie. Doprawić ,podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 25.09.2011 23:17
świetny jest taki rosół
Motorek 20.09.2011 10:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat