Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z wiejskiej kury

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1/2 sztuki
por 1 sztuka
marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuka
seler 1/4 sztuki
pieprz czarny 6 ziaren
sól do smaku
pietruszka zielona 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z wiejskiej kury

Kurę, warzywa i pieprz umieść w garnku o pojemności 5 l. Zalej 4 litrami wody i gotuj na małym ogniu przez 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą. Podaj z makaronem. Posyp całość posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 23.10.2012 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak