Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z pieczonej kaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
marchewka 2-3 szt
por 1 szt
seler mały
pietruszka 1 szt
Liść lubczyku suszony Prymat
cząber
Owoc jałowca cały Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
jabłka z pieczeni

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z pieczonej kaczki

Resztki z pieczonej kaczki z jabłkami (skrzydełka, korpus, skórki) włożyłam do garnka.
Zalałam wodą, około 2,5 litra. Dodałam marchew pokrojoną w kostkę, selera, pietruszkę, pora, zioła i przyprawy. Dodałam też tłuszcz i cebulkę z pieczeni.
Całość gotowałam na wolnym ogniu około 2 godzin.

Podałam z jabłkami z pieczeni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 02.01.2015 19:13
Bardzo fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak