Rosół z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • ćwiartki z kurczaka

  • żeberka wieprzowe

  • porcja rosołowa

  • marchewka

  • pietruszka

  • seler

  • por

  • sól

    1 łyżka
  • pieprz

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • kostka rosołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać około 3 l wody. Zagotować i zebrać szumowiny. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, łyżkę soli i nadal gotować. Następnie dodać warzywa. Gotować na małym ogniu około 2 godziny . Pod koniec gotowania dodać 1 kostkę drobiową, ewentualnie doprawić solą, przyprawą Kucharek i pieprzem . Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 28.06.2015 18:30
klasycznie i smacznie ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat