Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 1 1/4 litra
marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1/2 szt.
por 1 szt.
cebula podsmażona 1 opak.
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 3 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
szczupak 1/2 kg
masło 1 łyżka
pietruszka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lina

Do 1 1/4 litra wody dodajemy obrane 2 szt. marchwi, 2 szt. pietruszek, 1/2 szt. selera, 1 szt. pora, 1 szt. zasmażanej cebuli, 3 ziarenka pieprzu kolorowego, 4 szt. ziarenek angielskiego ziela, 2-3 szt. listków laurowych.
Następnie przygotowujemy szczupaka. Musimy oczyścić i osolić. Kolejno zalewamy rybę wywarem z warzyw i ziół. Do wszystkiego dodajemy 1 łyżkę masła. Gotujemy razem.
W momencie ugotowania wyjmujemy rybę. Wywar przecedzamy na sitku.
Zupę podawać z pokrojoną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak