Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa

por 1 sztuki
seler 1 sztuki
marchew 6 sztuki
natka pietruszki 2 sztuki

przyprawy

sól 2 łyżki
ziele angielskie 1 opakowanie
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 opakowania
SUSZ WARZYWNY 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
Owoc jałowca cały Prymat 1/2 opakowania
Szafran nitki Prymat 1 szczzypta

mięso

skrzydełka z indyka 10 sztuk

woda

woda 1/2 litry

Porada

przyprawy typu pieprz, ziele angielskie i liście laurowe można umieścić w koszyczku do parzenia herbaty, dzięki czemu można je pod koniec gotowania wyjąć i wyrzucić

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury

Kroki postępowania

1
zalewamy skrzydełka wodą i ustawiamy na ogniu pod przykryciem, na około 2 godziny
Krok 1 - rosół z kury foto
2
kroimy warzywa w kostkę i dodajemy do zupy. dosypujemy przypraw
Krok 2 - rosół z kury foto
3
gotujemy pod przykryciem około godziny na wolnym ogniu
Krok 3 - rosół z kury foto
4
podajemy z makaronem i pietruszką, smacznego
Krok 4 - rosół z kury foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak