rosół z kury

rosół z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 szt.
  • włoszczyzna

    25 dag
  • cebula

    5 dag
  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • zielona pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurę zalać wrzącą wodą, dodać sól i przyprawy, powoli gotować. Gdy kura jest trochę miękka, dodać włoszczyznę oczyszczoną, zrumienioną cebulę, ugotować do miękkości. Rosół można serwować z kluskami, ryżem, makaronem jak i pasztecikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

04.04.2011 11:23
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat