Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 szt.
włoszczyzna 25 dag
cebula 5 dag
ziele angielskie
pieprz
sól
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury

Kurę zalać wrzącą wodą, dodać sól i przyprawy, powoli gotować. Gdy kura jest trochę miękka, dodać włoszczyznę oczyszczoną, zrumienioną cebulę, ugotować do miękkości. Rosół można serwować z kluskami, ryżem, makaronem jak i pasztecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.04.2011 11:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak