Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kanią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół wołowy 2 l
sól do smaku
świeże kapelusze kani 8-10 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kanią

Ugotować standardowy,mocny rosół wołowy,po ugotowaniu mięso rozdrobnić.
Kanie,po uprzednim wymoczeniu w mleku/4 godz/ pociąć na wąskie paski.
Mięso i grzyby dodać do wywaru,gotować ok. 20 min.Doprawić.
Danie może nosić nazwę "flaczki z kani" Warto spróbować!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.10.2012 08:14
ciekawe połączenie
Konrad1 30.10.2012 12:35
Dziękuję za komentarze
Ada-Gaba 30.10.2012 11:33
ciekawy przepis
Bernadeta 28.10.2012 13:06
ciekawy ten przepis
Henryka2 27.10.2012 17:45
gusia, nie mądrz się, dobrze? A po jakie licho dawać grzyby po wypłukaniu z nich zapachu!A po co piszesz czy głos oddany?Żebranie o rewanż? Tylko jak, skoro nie gotujesz i nie dodajesz przepisów.
gusia1000 26.10.2012 18:51
Z takim dodatkiem rosołu nie jadłam i nigdy nie robiłam. Nawet nie wiedziałam, że można coś takiego wymyślić. Może moczenie grzyba ma na celu wypłukanie z niego zapachu grzyba i wg. mnie warto je opłukać, by rosół nie stal się mleczny. Głos oddany.
Mati13 26.10.2012 15:02
z takim dodatkiem rosołu nie jadłem, ciekawe jaki ma smak
SmacznaPyza 26.10.2012 15:00
czy po tym moczeniu w mleku grzyby opłukać? no i co w ogóle to moczenie daje?
Lemon 26.10.2012 14:33
ciekawe
Miki 26.10.2012 12:09
ani ja
ilovebake 26.10.2012 11:58
takiego nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak