Rosół z kanią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół wołowy

    2 l
  • sól

    do smaku
  • świeże kapelusze kani

    8-10 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować standardowy,mocny rosół wołowy,po ugotowaniu mięso rozdrobnić.
Kanie,po uprzednim wymoczeniu w mleku/4 godz/ pociąć na wąskie paski.
Mięso i grzyby dodać do wywaru,gotować ok. 20 min.Doprawić.
Danie może nosić nazwę "flaczki z kani" Warto spróbować!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 31.10.2012 08:14
ciekawe połączenie
Konrad1 30.10.2012 12:35
Dziękuję za komentarze
Ada-Gaba 30.10.2012 11:33
ciekawy przepis
Bernadeta 28.10.2012 13:06
ciekawy ten przepis
Henryka2 27.10.2012 17:45
gusia, nie mądrz się, dobrze? A po jakie licho dawać grzyby po wypłukaniu z nich zapachu!A po co piszesz czy głos oddany?Żebranie o rewanż? Tylko jak, skoro nie gotujesz i nie dodajesz przepisów.
gusia1000 26.10.2012 18:51
Z takim dodatkiem rosołu nie jadłam i nigdy nie robiłam. Nawet nie wiedziałam, że można coś takiego wymyślić. Może moczenie grzyba ma na celu wypłukanie z niego zapachu grzyba i wg. mnie warto je opłukać, by rosół nie stal się mleczny. Głos oddany.
Mati13 26.10.2012 15:02
z takim dodatkiem rosołu nie jadłem, ciekawe jaki ma smak
SmacznaPyza 26.10.2012 15:00
czy po tym moczeniu w mleku grzyby opłukać? no i co w ogóle to moczenie daje?
Lemon 26.10.2012 14:33
ciekawe
Miki 26.10.2012 12:09
ani ja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat