Rosół z kaczki i wołowiny

Rosół z kaczki i wołowiny

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny i warzyw z naszej spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bosko <3

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na rosół:

  • udka z kaczki

    2 sztuki
  • udziec wołowy

    500 gramów
  • marchew

    300 gramów
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • cebula

    400 gramów
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    1 sztuka
  • sól morska wędzona w płatkach

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum.

Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie cuda można wyprawiać z rosołu).

Część marchewek kroimy w talarki, ponownie dodajemy do zupy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

13.12.2018 23:53
Na taki pyszny rosołek to ja się wpraszam.;)

danielek

13.12.2018 12:05
Lubię takie mieszane rosoły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat