rosół z imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    3 szkl
  • jaja

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • imbir

    1/4 łyżeczki
  • szczypiorek

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować rosół, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, dodać imbir.
Roztrzepać jaja w małej misce. Jaja przelewać przez trzymany nad garnkiem widelec. Powoli przesuwać widelec nad powierzchnią naczynia. Po delikatnym
zamieszaniu, powstanie wzór kwiatu. Natychmiast zdjąć z ognia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat