Rosół z halibuta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar rybny

    1 l
  • marchew

    200 g
  • por

    200 g
  • pietruszka

    100 g
  • czosnek

    5 g
  • roszponka

    50 g
  • limonka

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • rozmaryn

    1 szczypta
  • tymianek

    1 szczypta
  • chilli

    1 szczypta
  • mąka

    100 g
  • jajko

    2 sztuka
  • pietruszka

    1/2 pęczka
  • filety z halibuta

    800 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i tniemy w cienkie słupki. Zalewamy je wywarem rybnym i gotujemy ok 15 minut. Doprawiamy sokiem oraz skórką z limonki. W miseczce mieszamy, rozmaryn, tymianek, chilli, sól oraz pieprz i panierujemy z jednej strony halibuta pociętego na kawałki. Smażmy 5 minut na patelni wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajka mieszamy z mąką i 2 łyżkami wody, dodajemy posiekaną pietruszkę. Wyrabiamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Gotujemy kluski w zupie lub osolonej wodzie.
Na talerzu układamy usmażonego halibuta, zalewamy wywarem z warzywami i dodajemy lane kluski oraz roszponkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulisia_elk 21.07.2012 10:38
Nie ma za co, pozdrawiam, zupka pyszna polecam
treonina 21.07.2012 10:25
to musi być coś pysznego! muszę koniecznie spróbować - bardzo dziękuję za pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat