Rosół wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 1/2 l
  • wołowina

    50 dag
  • kość wołowa

    30 dag
  • włoszczyzna

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości oraz mięso umyć, zalać zimną wodą i gotować na malutkim ogniu około 2 godzimy, dodać włoszczyznę, przyprawy, \"podpaloną\" cebulę. Doprawić. Podawac kiedy warzywa będą miękkie. Podawać z makaronem nitki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat