Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół pomidorowy wege

5.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zatem kto zainteresowany, kto z wyboru życiowego lub z powodu stanu zdrowia mięsa nie jada, proszony jest o zapoznanie się ze szczegółowym opisem tego "warzywnego rosołu" i samodzielnego jego wypróbowania na własnym podniebieniu! Wszyscy inni też mogą! Życzę smacznego!

Składniki:

Składniki:

marchew młoda 500 gramów
pietruszka zielona 1 pęczek
seler młody 2 sztuki
por młody 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidory malinowe 3 sztuki
lubczyk świeży 1 sztuka
Liść laurowy suszony To Naturalne 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół pomidorowy wege

Warzywa szorujemy, obieramy, natki związujemy (selera, pietruszki i lubczyku), razem z opaloną cebulą przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad powierzchnię warzyw). Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy, dosypujemy płaską łyżeczkę soli, płomień zmniejszamy. Gotujemy pod przykryciem przez 40 minut. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki.

Do wywaru dodajemy rozgniecione w rękach pomidory (tak, żeby nie rozpadły się, by popękały na skórce). Gotujemy na wolnym ogniu (pod przykryciem) przez godzinę. Pomidory wyławiamy, dodajemy marchewkę, podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak