Rosół na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • żeberka

    1 kg
  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuka
  • por

    1/34 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • lubczyk

    kilka gałązek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy, wkładamy do zimnej wody i powoli gotujemy na małym ogniu, ok.2 godz.
Dodajemy oczyszczone warzywa, przyprawy.Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu.
Rosół podajemy z obranymi, ugotowanymi w mundurkach ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 28.08.2010 17:44
Rosół z ziemiakami lubię, chciaż rzdko robię, ale wołowy z ziemniakami jest lepszy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat