Rosół na wołowinie i kaczce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 kg
  • wołowina

    0,5 kg
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 kawałek
  • por

    1 kawałek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • sól

  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy dokładnie pod zimną wodą i przekładamy do garnka. Następnie zalewamy zimną wodą( około 4 litry) i gotujemy na małym ogniu. W czasie gotowania na wierzchu pojawi się szumowina, więc zdejmujemy ją łyżką cedzakową. Następnie dodajemy ziele, liść laurowy i pieprz ziarnisty i gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy oczyszczone warzywa( oprócz cebulki) i gotujemy dalej około 45 minut. Następnie dodajemy opaloną na palniku cebulkę. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz, lubczyk. Rosołek podajemy posypany posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 01.03.2014 22:55
nie ma to jak pyszny rosół :-)
Iwusia 09.05.2013 00:02
bardzo smaczny i jaki klarowny
IKrakowianka 13.04.2013 20:38
przepyszny
Katarzyna/kate1980 18.02.2013 22:02
na pewno smaczny
Pomocnik 18.02.2013 08:10
najlepszy
Ola1984 18.02.2013 07:25
To moje ulubione mięsa do rosołu :) Dodałabym jeszcze indyka. Pyszny rosół.
gusia1000 18.02.2013 00:20
warty zgotowania.
agnieszka214 18.02.2013 00:16
lubie takie rosolki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat