Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • antrykot wołowy

    1/2 kg
  • królik

    1/2 sztuki
  • marchew

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    6 sztuk
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 sztuk
  • indyk

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu foto
Mięso dokładnie umyć, zalać wodą. Garnek przykryć, rosół zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać pieprz w ziarenkach, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu.
Krok 2 - Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu foto
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć, dodać do rosołu. Pora umyć, również dodać do zupy. Cebulkę obrać, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do garnka. Gotować wszystko ok. 3-4 godzin. Doprawić solą i pieprzem mielonym.
Krok 3 - Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu foto
Podawać z makaronem. Można posypać natką pietruszki i udekorować pokrojoną ugotowaną marchewką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 07.01.2014 10:37
z całą pewnościa bardzo smaczny
romanrafal 25.11.2013 14:00
fajny przepis na rosołek
caralajna 05.08.2013 07:40
smaczny rosół
IlonaAlbertos 11.04.2013 21:14
Pyszny rosołek.
mirosława4 30.01.2013 20:58
zdrowo i smacznie
Krystyna32 12.01.2013 06:44
super
berys18 19.09.2012 09:31
świetny rosołek
mela25 31.08.2012 09:29
Musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat