Rosól królewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    30 dag
  • kurczak

    1 pierś
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • indyk

    1 golonka
  • młoda marchew

    2 sztuki
  • makaron nitki

    1/2 opakowania
  • woda

    2 litry
  • natka pietruszki

    1 wiązka
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz i pokrojone warzywa gotujemy około godziny na małym ogniu.Podajemy z makaronem i osypujemy natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 26.05.2013 11:52
takiego nie robiłam muszę kiedyś spróbować z tak pomieszanym mięskiem zrobić
PaniMISIOWA 14.07.2011 10:43
pyszności
wedith1 20.09.2010 21:22
Nie ma to jak rosołek, a teraz tyle przeziębień....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat