Rosół domowy Emi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1
  • włoszczyzna

  • marchewki

    2
  • lubczyk

    1 roślinka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i na średnim ogniu doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 30 min i zbieramy powstałą pianę. Następnie dodajemy włoszczyznę, marchewki przekrojone na pół, liść, ziele, lubczyk i gotujemy ok 40h, aż warzywa będą miękkie. Przecedzamy i takim rosołem zalewamy wcześniej ugotowany makaron nitki. Dekorujemy ugotowaną marchewką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 12.10.2012 19:43
aż mi ślinka cieknie
edyta44 19.05.2012 13:49
pychota
smakowita 16.05.2012 17:46
najsmaczniejszy ze wszystkich zup
goofy9 16.01.2012 10:32
nie ma to jak rosołek
Sarenka 15.11.2011 13:59
Superprosty
BernadettaP 30.10.2011 19:27
A za mną dziś rosołek chodził, bo dawno nie jadłam, ale... leń zwyciężył :-( No może nie tyle leń, co konieczność zrobienia czerwonej kapusty i buraczków na zimę...
Wafelek2601 16.07.2011 00:45
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat