Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół 'a la Neron'

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wołowa krucha 30 dag
wołowina 80 dag
woda 2,5 L
pietruszka
seler 15 dag
papryka 2 szt
białko 2 szt
natka pietruszki
seler naciowy
koperek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół 'a la Neron'

Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, dodać umyte mięso, posolić, gotować około 2,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa oczyścić, opłukać, zemleć, utrzeć z białkami, włożyć do rosołu pod koniec gotowania. Następnie mięso wyjąć, rosół przecedzić przez lnianą ściereczkę lub gazę, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Podawać z kluskami kładzionymi lub makaronem. Mięso wykorzystać do drugiego dania z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak