Rositto po wietnamsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    0,5 kg
  • pieczarki

    10 dag
  • cebula

    1
  • tłuszcz do smażenia

    1 łyżka
  • gotowane mięso z drobiu

    20 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko, pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu mięso ugotowane pokroić w kostkę doprawić do smaku wymieszać. Przełożyć do głębokiego naczynia ryż mięso polać śmietana posypać startym żółtym serem do smaku posypać suszoną natką pietruszki PRYMAT zapiec w piekarniku 10 minut w temperaturze 200 C. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat