Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolowany boczek na kanapki

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
sól 1 czubata łyżeczka
marynata pikantno-ziołowa 2 czubate łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 czubate łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
olej 6 łyżek
boczek ok. 1,2 bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Rolowany boczek na kanapki

Kroki postępowania

1
Świeży boczek rozciąć wzdłuż tak, żeby otrzymać duży płat mięsa.
Krok 1 - Rolowany boczek na kanapki foto
2
Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego sól, marynatę, przyprawę do mięs, zioła, pieprz i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Rolowany boczek na kanapki foto
3
Marynatą natrzeć dokładnie mięso. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 24 godziny.
Krok 3 - Rolowany boczek na kanapki foto
4
Zamarynowane mięso zwinąć w ścisłą roladę, obwiązać ją nicią i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 4 - Rolowany boczek na kanapki foto
5
Roladę piec w 180 stopniach przez ok. 2 godziny. W połowie pieczenia roladę odwrócić. Upieczone mięso dobrze ostudzić, pozbawić nici, kroić w plasterki. Podawać do kanapek.
Krok 5 - Rolowany boczek na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.11.2013 12:20
bardzo dobry bardzo lubię
Alex_M 02.10.2013 16:37
smaczny boczek!
Łucja 30.09.2013 23:33
bardzo lubię :) moja mama taki robi!
ONY_za_kare 29.09.2013 14:47
super boczuś
Mniam 29.09.2013 00:04
Świetny boczuś :)
wyattearp 28.09.2013 18:24
boczek super
Sylwia26 28.09.2013 14:58
ślinka leci :)
marcia7 28.09.2013 14:37
świetne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak