Rolmopsy marynowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety ze śledzia

  • ogórki kiszone

    3
  • cebula biała

    3
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • marynata

  • ocet 10 %

    50 ml
  • woda

    250 ml
  • pieprz czarny

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • marchewka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie ponad godzinę , następnie każdy filet posypujemy gorczycą, ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki , a marchewkę zetrzeć na tartce , cebulę pokroić . W każdy filet wkładamy cebulę , ogórka i zwinąć , możemy spiąć wykałaczką , rolmopsy ułożyć w płaskim naczyniu dużym i zalać marynatą , którą wcześniej przygotowaliśmy , tylko wystudzoną . Odstawić najlepiej w chłodne miejsce na 2 doby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 24.07.2013 19:48
pycha,uwielbiam takie rolmopsy
babcia 18.02.2012 18:15
bardzo lubię
gosia561 12.02.2012 17:58
świetna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat