Rollsy pizzowe w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżeczki
  • pomidory suszone Smak

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórki kwaszone Smak

    2-3 szt
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    3 łyżeczki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rollsy pizzowe w cieście francuskim foto
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym (lub domowym sosem) i oprószamy przyprawą do pizzy i oregano.
Krok 2 - Rollsy pizzowe w cieście francuskim foto
Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone.
Krok 3 - Rollsy pizzowe w cieście francuskim foto
Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę.
Krok 4 - Rollsy pizzowe w cieście francuskim foto
Roladę kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm.
Krok 5 - Rollsy pizzowe w cieście francuskim foto
Następnie tak przygotowane rollsy nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Układamy na blasze z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut (do zrumienienia ciasta).
MałaMi89
Nadziewanie nie jest konieczne jeśli dobrze skleimy brzegi, np. zwilżając je wodą. Użyłam patyczków tylko po to, by nie rozwinęły się w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.04.2017 14:03
bardzo fajny pomysł
Bożena Matuszczyk 02.03.2017 23:27
Smakowicie i pomysłowo.;)
adelajda 30.04.2016 11:48
szybko i smacznie
MałaMi89 06.02.2016 11:14
Polecam nawet na odmienne śniadanie ;) są ekspresowe ;)
msmariusz 01.02.2016 09:55
na pewno smakowite
Stenka 01.02.2016 09:49
smaczna i ładna przekąska
Ola1984 01.02.2016 08:40
Idealne na imprezę :)
Iwusia 01.02.2016 00:28
ale pychotka
ada.la 31.01.2016 23:11
ciekawa przekąska
SylwiaMagdaSabin 31.01.2016 22:22
Muszę je zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat