Rolery po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto drożdżowe

  • drożdże świeże

    50 g
  • mąka pszenna

    550 g
  • masło

    65 g
  • mleko

    250 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka

Nadzienie

  • łopatka bez kości

    500 g
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • pieczarki

    250 g
  • ser żółty

    200 g
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • sałata lodowa

    3-4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolery po mojemu foto
Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, usmażyć.
Krok 2 - Rolery po mojemu foto
Drożdże połączyć z miodem. Potem zrobić zaczyn(dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać).
Krok 3 - Rolery po mojemu foto
Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Krok 4 - Rolery po mojemu foto
Gotowe ciasto podzielić na równe części, u mnie 5 ;)
Krok 5 - Rolery po mojemu foto
Każdy kawałek rozwałkować posmarować np. keczupem ( u mnie w połączeniu z majonezem) i nakładać najpierw sałata lodowa, mięso, potem pieczarki, kukurydza i na wierzch plasterki sera.
Krok 6 - Rolery po mojemu foto
Zwinąć w rulon, posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i piec w temp. 160 stopni przez ok. 30 min.
Krok 7 - Rolery po mojemu foto
Podawać z ulubiona sałatką.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 27.09.2017 19:20
Pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat