Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z ciasta francuskiego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłka 3 szt
cukier 2 łyzki
cynamon
skórka otarta z cytryny
posiekanych orzechów włoskich 1 garśc
czekolada mleczna pół tabliczki
banan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie przekrajamy w poprzek na dwa prostokąty,boki każdego z nich smarujemy rozmąconym jajem.
Jabłka obieramy ,kroimy w plasterki,doprawiamy cynamonem,cukrem i skórką otartą z cytryny-mieszamy.
Banana obieramy i kroimy na plasterki.
Na środku pierwszego prostokąta układamy plasterki banana na banana orzechy i posiekaną czekoladę .Boki ciasta zakładamy do środka jeden na drugi.Z drugim prostokątem postępujemy w ten sam sposób tylko nadziewamy go jabłkami.
Rolady przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,pieczemy w 200C przez ok 30 minut aż ładnie się zrumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.04.2014 15:06
bardzo fajny przepis
pestka 16.04.2014 14:31
bardzo ciekawa propozycja
probofka 29.01.2014 22:28
ale to musi być dobre zawijam przepis
patryska76 29.01.2014 18:26
Pyszne rolady ;-)
dwa pokoje z kuchnią 29.01.2014 17:43
super! podoba mi się ten pomysł
Lis 29.01.2014 17:26
Fajny pomysł na roladkę:)
artur7 29.01.2014 17:16
lubie takie z bita smietana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak